ademwerk

de enige weg eruit, is er in. . .

ademwerk

Heel veel lichamelijke en geestelijke klachten kunnen door een gezonde ademhaling verminderd of opgelost worden. 

Ademwerk is een methode om mentale, fysieke en emotionele  blokkades vrij te maken. Hierdoor ervaar je onder andere meer ontspanning en een positievere mindset. Met verschillende ademtechnieken kun je je gezondheid optimaliseren, stress verminderen en je energieniveau boosten.

de sleutel van het leven zelf

Voor het losmaken van de mind die is vastgelopen is er een uitknop en die uitknop is de ademhaling. Ademen is de snelste, eenvoudigste manier om stress te verminderen en op een natuurlijke manier je denken, voelen en handelen te veranderen en in het NU te zijn.

In de ademhaling bevindt zich de sleutel van het leven zelf, we kunnen de toestand van onze gedachten, emoties, perceptie en vitaliteit zelf veranderen. Hoe mooi is het dat we dit zelf kunnen doen door hier bewust onze adem voor in te zetten. 

Ademwerk is de overtreffende trap van stressrelease, gratis en voor iedereen toegankelijk.

adem = levensenergie = qi

Qi is levensenergie en nodig voor de werking van je lichaam en geest. Langdurige stress is een disconnector van je energie en dit zorgt voor lichamelijke en geestelijke klachten. De energie komt door een gezonde ademhaling meer in beweging en stroomt daardoor beter door je lichaam. Hierdoor stimuleer je het zelfherstellende vermogen in je lichaam. 

ontgrendel de potentie van je hele systeem ​met bewuste adem!

Ademen is doorgaans een onbewust proces. Door er een bewust proces van te maken kunnen we diepte, ritme en snelheid van onze ademhaling veranderen en daarmee onze levenskwaliteit aanzienlijk verhogen.

Fysiek gezien is onze adem de verbinding met het leven. Het is het eerste wat we doen als we worden geboren en het laatste voordat we doodgaan. We kunnen dertig dagen zonder eten, drie dagen zonder water maar na tien minuten zonder adem sterven we. Veel mensen in het Westen ademen onvoldoende zuurstof voor een optimale gezondheid. 80% van onze energie halen we uit zuurstof.

70% van de gifstoffen die je elke dag opneemt kun je met behulp van je ademhaling uit je lichaam verwijderen. Een diepe, volle ademhaling werkt als een massage voor je inwendige organen, buikspieren en lymfedrainage. Door het verruimen van je natuurlijke ademhaling merk je heel snel resultaat. Je gaat je energieker en fitter voelen en bent minder snel moe

Hormonen sturen heel veel aan in ons lichaam en bepalen voor een groot gedeelte hoe we ons voelen. Onze hormonen raken o.a. verstoord door stress, bepaalde voeding en straling die tegenwoordig bijna overal om ons heen is. Door een gezonde ademhaling zullen ook je hormonen meer in balans komen en maak je meer gelukshormoon aan.

Door een gezonde ademhaling voel je meer emotionele balans,
 mentale kracht en lichamelijke gezondheid.

hoe adem jij?

Onze drie ademgebieden zijn de lage buik, het middenrif en het borstgebied. Waar zit jouw ademhaling? Adem je hoog vanuit je borst, je middenrif of laag vanuit je buik? En adem je via je neus of mond? Uit de manier waarop je ademt kun je veel aflezen.

Ieder mens ademt anders. Onze vastgelopen processen liggen verstopt in de adem. Emoties die onderdrukt worden ‘blokkades’ zorgen ervoor dat de ademhaling niet meer kan stromen zoals daarvoor in die gebieden van je lichaam. Door dit te waarnemen en bestuderen geeft het inzicht in onbewuste processen en het gedragspatroon van iemand. Door de adem ook weer te laten stromen in het lichaam op plekken waar dit niet meer of minder het geval is ‘blokkades’ kun je de kwaliteit van dat gebied stimuleren. 

Door tijdens een ademsessie meer zuurstof tot je te nemen door voller en dieper te ademen verhoog je je energieniveau waardoor een hogere positieve energievibratie ontstaat die het elektromagnetisch veld van het lichaam verandert. Het is een natuurkundig verschijnsel dat een hoogfrequente trilling een energie met een lage trillingsfrequentie ‘blokkade’ meeneemt in de hoge frequentie. Dit noemen we de ‘law of entrainment’. Zo ‘blaas’ je je lichaam schoon en lossen oude patronen en overtuigingen op. Spanning ontspant.

Hoe mooi is het dat je je eigen lichaam en geest meer in balans brengt, dichter bij jezelf komt en je je geestelijke en lichamelijke klachten kunt reduceren of laten verdwijnen door bewust je adem te sturen en waardoor jouw zenuwstelsel tot rust komt zonder medicatie, op een natuurlijke manier.

Tijdens ademsessies leer ik je verschillende ademtechnieken die je ook zelf kunt toepassen en preventief kunt inzetten.

kom ook ervaren wat ademcoaching voor jou kan doen!

adem lost op

 • Maak kennis met het geheim wat zo oud is als de mensheid zelf: Je adem!
 • Het biedt je de kans om te ervaren hoe je je adem zelf kunt inzetten en gebruiken.
 • Het vitaliseert en optimaliseert je eigen gezondheid en zelfherstellende vermogen.
 • Het ondersteunt je weerstand en immuunsysteem.
 • Voor persoonlijke ontwikkeling en bewuster leven.
 • Om mentaal, fysiek, emotioneel of op energetisch niveau meer in balans te komen.
 • Voor meer ontspanning, energie en een leeg hoofd.
 • Je eigen grenzen te ontdekken en te bewaken.
 • Meer focus op wat je echt wilt in het leven.
 • Je bevrijdt jezelf van fysieke spanning en stress.
 • Het is bewezen effectief bij een burn-out, vermoeidheid, slapeloosheid, ADHD en verslavingen.

adem = leven, de oudste techniek naar zelfheling

energie volgt energie

ADEM(COACH)TRAJECT

adempakket

​in contact met jouw
levenskracht

Blue Heart qi coaching, stresscounseling ademwerk en energie

ademcoachtraject

​in contact met jouw
levenskracht

Blue Heart qi coaching, stresscounseling ademwerk en energie

hersteltraject covid

​in contact met jouw
levenskracht

Blue Heart qi coaching, stresscounseling ademwerk en energie

geaccrediteerde opleidingen:

 • NLP Business, Bureau Land
 • Stress & Burn-out counselor, Sonnevelt
 • Transformational Breath TBA-NL Level I, Paradijs op Aarde
 • Ademcoach, ADEMWERK
 • Holistic Breathing Ademcoach, Herleva

Je lichaam weet alles al,
luister naar je intuïtie, ​je innerlijk kompas, jouw hart.

Nana Gersee